Fotball er ikke bare om idrett

Fotball er en av verdens aller største lagidretter, og det ligger enorm status i å vinne verdensmesterskapet i fotball. Det er omtrent noe av det største som kan skje for idretten i et land, og de beste fotballspillerne er også blant verdens best betalte idrettsutøvere. Det ligger dermed store penger i å spille fotball, men det gjelder ikke bare for dem som utøver idretten.

 

Det er også mange som driver med tipping når det gjelder fotball, og flere har gjort store penger på tipping. Forskjellen med tipping på fotball og lotterier er at man faktisk kan bli dyktig til å gjette resultatet i fotball, og flere faktorer kommer da inn i bildet. Disse er blant annet:

 

  • nivåforskjellen på lagene som spiller mot hverandre
  • hvordan taps- eller vinningsstatistikken har vært i det siste for et lag
  • hvor ofte de vinner på hjemme- eller bortebane
  • været

 

Resultatet i en fotballkamp er dermed ikke 100 prosent tilfeldig slik det er i lotto, og med lang erfaring kan man derfor komme langt når man skal gjette resultatet.

 

Inn i dybden

 

De som virkelig har satt seg inn i idretten og fulgt med på fotballen i flere tiår, går meget grundig til verks når de skal fylle ut tippekupongen. De virkelig iherdige har kanskje ført statistikk i mange sesonger og kan dermed ane et mønster for å gjette på det mest sannsynlige resultatet.

 

Det kan for eksempel være et lag som har tendenser til å være best i begynnelsen av en sesong, mens andre er best mot slutten. Noen lag har gode statistikker på bortebane, andre ikke osv. Det er mange faktorer å sette seg inn i, siden det er lange sesonger, og derfor spesialiserer noen seg på bare én liga så det ikke blir for mye. Dette er som nevnt et spill der flaks ikke er enerådende, men mange liker også å gamble på lotterier siden det er mye større pengepremier involvert. Dette kan utføres online også, og en typisk nettside for det er CasinoTop10.

 

Noe som demper det sportslige

 

Det å gjette et resultat forutsetter at laget spiller som de vanligvis gjør, men det er dessverre noe som er svært ødeleggende for sporten som gjør seg stadig mer gjeldende. Det er nemlig kampfiksing, som vil si at et lag kanskje får betalt av et lag med mye penger for å tape. Et eksempel på det er Juventus, som lenge var et av verdens ledende fotballag, men som ble strengt straffet for å ha begått korrupsjon.

 

Det ødelegger også for de som tipper på resultatet, siden kampfiksing ofte fører til helt uforutsette resultater. De som har betalt for å se på kampen, blir også svindlet, siden de tross alt har betalt for å se på idrett der lagene skal gjøre sitt ytterste for å vinne. Når kampfiksing er involvert, vil det laget som er blitt betalt for å tape, bare late som de gjør en innsats, og det er ikke greit.